Urban Circular City System Across Capital V4 - Vávra, Michal, 1996-
Kruhový ekonomický systém sa zameriava na aktivity v oblasti mestskej infraštruktúry na uplatnenie vznikajúcich výziev, pričom zohľadňuje potrebu udržateľnosti a súladu s Parížskou klimatickou dohodou. Z tohto dôvodu je hlavným cieľom tohto príspevku aplikácia vnímania obehovej ekonomiky v oblasti architektúry či urbanizmu ohľadom jej environmentálnych, ekonomických, sociálnych či technologických dopadov v rámci hlavných miest krajín V4. Na dosiahnutie primárneho cieľa príspevku sme využili širokú škálu vedeckej a odbornej literatúry či štatistických portálov. Tieto údaje sme následne spracovali pomocou teoretických vedeckých empirických metód.