Vzťah generácie „z“ voči elektromobilite v Slovenskej republike - Rehák, Róbert, 1984-
Ekologizácia je proces, ktorý je v súčasnosti široko propagovaný vo všetkých aktivitách v rámci Európskej únie. Doprava je všeobecne považovaná za jedného z najväčších znečisťovateľov životného prostredia v Európskej únii, ako aj v Slovenskej republike. Elektromobilita je jednou z inovatívnych technológií v doprave, ktorá môže pomôcť znížiť tieto dopady. Kľúčovým aspektom úspechu elektromobility na trhu sú tak opatrenia, ktoré prijímajú príslušné orgány, ako aj zrozumiteľné správanie spotrebiteľov k danej oblasti. Generácia Z je generačná kohorta, ktorá teraz prichádza na trh ako nová spotrebiteľská enkláva, ktorá nakoniec rozhodne o spotrebiteľskom správaní na trhu. Článok je zameraný na vyhodnotenie primárneho prieskumu správania spotrebiteľov generácie Z k elektromobilite. Obsahuje aj podkapitolu so zhrnutím a odporúčaniami k tejto problematike.