"What Does Brain Drain Bring in Its Train?"… the Case of the Ever Closer European (Minimum Wage) Union - Tokár, Martin
Napriek tomu, že migrácia (najmä migrácia pracovnej sily) podnietila globalizáciu v 21. storočí, krajiny ju nevyhnutne nepretavili do efektívnej migrácie a integrácie politiky v dôsledku konfliktu s výzvou na ochranu zamestnanosti a sociálnej súdržnosti občanov. S prvými výsledkami v súvislosti s verejnou konzultáciou EÚ27 „Únik mozgov“ sa preskúmalo zvýšenie nedávneho vývoja minimálnej mzdy v slovenskej ekonomike v kontexte stále bližšom pozadí Európskej únie (minimálna mzda), ako aj v paralelnej relevantnej regionálnej perspektíve (Asociácia národov juhovýchodnej Ázie, ASEAN).