Vnímanie elektromobility generáciou Z - Kukura, Marek, 1995-
Elektromobily už nemožno považovať len za mestské autá, ale za adekvátnu náhradu spaľovacích motorov. Kým ešte pred pár rokmi dosahoval elektromobil na jedno nabitie dojazd maximálne 400 kilometrov, dnešné elektromobily sú schopné prejsť na jedno nabitie viac ako 600 kilometrov. Samotný tlak na prechod na elektromobily vytvára aj fakt, že od roku 2035 si nebudete môcť kúpiť nový spaľovací motor, čo vytvára priestor pre motiváciu, zmenu v postoji spotrebiteľov a celkovom myslení k elektromobilom. . Prechod na elektromobily musí byť presviedčanie, nie nátlak, čo sa automobilky snažia dosiahnuť hybridnými autami a poukázať na výhodu elektromobilov v mestskom prostredí. Výhodu elektromobilov oceníme najmä v dnešnej dobe, kedy palivá dosahujú svoje maximum a v porovnaní s elektrinou sú oveľa drahšie, čo môže prispieť k rastúcej obľube elektromobilov. Vidí to generácia Z takto?