Riziká, náklady a schopnosť prevádzkovateľa nabíjacích staníc generovať zisk - Lauko, Rastislav, 1979-
Obchodný model prevádzkovateľa nabíjacieho miesta je vystavený špecifickým rizikám a nastaveniu trhu. Ako takmer každý udržateľný podnik, aj podnikatelia pôsobiaci v tomto odvetví sa budú snažiť o tvorbu zisku, ktorý vyplýva zo schopnosti získať od zákazníkov vyššie výnosy v porovnaní s nákladmi, ktoré sú vynaložené na poskytovanie nabíjacích služieb na primeranej úrovni. Účelom tohto článku je popísať hlavné riziká spojené s obchodným modelom prevádzkovateľa nabíjacích staníc a zostaviť jednoduchý model nákladov a výnosov relevantných pre stredoeurópske územie s cieľom analyzovať schopnosť a prirodzené obmedzenia tvorby zisku. Napriek tomu, že obchodný model je zjednodušený, odvodené závery predstavujú všeobecné pochopenie veľmi naliehavej potreby definovania a implementácie dodatočných tokov príjmov pre prevádzkovateľov nabíjacích staníc.