Odstránenie interferencie materinského jazyka ako prostriedok zvýšenia efektívnosti vyučovacieho procesu - Strelinger, Ján, 1964-
Najčastejšie prípady interferencie slovnečiny pri štúdiu anglického jazyka. Ich frekvencia vyplýva z podstatne odlišnej štruktúry oboch jazykov a možno ich pozorovať na všetkých úrovniach ovládania jazyka v písomnej, aj ústnej forme angličtiny.