Duopoly Pricing Strategy in Spatial Competition Using Constant-sum Games - Holzerová, Patrícia, 1995-
Priestorové hry zamerané na nedokonalú konkurenciu sú špecifickou oblasťou teórie hier zaoberajúcou sa správaním konkurentov na trhu. Tento článok sa zameriava na formuláciu a riešenie špecifickej jednokolovej priestorovej hry s konštantným súčtom dvoch hráčov, ktorí sa rozhodujú o umiestnení svojich pobočiek s cieľom prilákať zákazníkov a maximalizovať výnosy. Priestor je charakterizovaný grafom, v ktorom uzly predstavujú polohu zákazníkov a možné miesto poskytovania služieb. Hlavným cieľom je predstaviť problematiku stanovenia ceny produktu jedného hráča na základe vopred stanovenej ceny jeho súpera.