Quality of Life and Environment in V4 Countries - Selected Problems - Andrejovský, Pavol, 1975-
Štúdia je zameraná na hodnotenie vybraných výskumných problémov súvisiacich s ekonomickým rastom a kvalitou života, objektívnym, ale subjektívnym prístupom k vnímaniu a hodnoteniu kvality života prostredníctvom vybraných ukazovateľov. Medzi ekonomické faktory ohrozujúce kvalitu životného prostredia možno zaradiť faktory ako ekonomický rast a jeho materiálová a energetická náročnosť, štruktúra ekonomiky a jej štrukturálne zmeny, či uplatňovanie environmentálnej legislatívy. Kvalita života sa často používa v každodennom živote a vo vedeckom a politickom prostredí. Cieľom je poukázať na prístupy k vnímaniu hodnotenia. Zameriame sa na porovnanie vybraných ukazovateľov, ktoré môžeme zvážiť v časti komparácií krajín V4 – názory a polemiky z rôznych pohľadov na vnímanie rôznych aspektov kvality života. Naším cieľom je poukázať na zmeny v krajinách V4 v kontexte vybraných ekonomických a environmentálnych ukazovateľov