Účtovanie a zdaňovanie v konkurze - Sandtner, Lucia
Zákonom č. 111/2022 Z. z. o riešení hroziaceho úpadku a o zmene a doplnení niektorých zákonov došlo s účinnosťou od 17. júla 2022 k ucelenej a systematickej zákonnej úprave oblasti právnych vzťahov, ktoré doposiaľ v právnom poriadku SR neboli upravené takmer vôbec. Predmetom článku sú zmeny zákona č. 7/2005 Z. z. vyvolané novoprijatou právnou úpravou ako aj ďalšie zmeny zákona a ich dopad na účtovanie a zdaňovanie. Článok mapuje situácie, kde zákon umožňuje vybrať si postup zdanenia.