Pripravenosť automobilových podnikov na Slovensku na digitálnu transformáciu a vytváranie konkurenčnej výhody v ére Industry 4.0 - Richnák, Patrik, 1988-
Cieľom príspevku je na základe rešerše literatúry determinovať a explikovať pojmy, ktoré identifikujú Industry 4.0 a zároveň interpretovať výsledky výskumu, ktoré analyzujú súčasný stav prebiehajúcej digitálnej transformácie v podnikoch automobilového priemyslu na Slovensku. Prvá časť príspevku sa venuje komparácii zahraničných názorov autorov na problematiku Industry 4.0. Pri konštrukcii konceptuálneho rámca sa využíva rešerš zo zahraničných vedeckých zdrojov z posledných rokov. Interpretácia skúmanej problematiky z praktickej stránky sa uskutočňuje na základe vyhodnotenia dotazníkového prieskumu, kde bola objasnená pripravenosť na digitálnu transformáciu a vytváranie konkurenčnej výhody v ére Industry 4.0 v 93 podnikoch pôsobiacich v automobilovom priemysle na Slovensku.