Novela zákona o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy - Hrtánek, Ladislav
V príspevku upozorňujeme na novelu zákona č. 583/2004 Z. z. o rozpočtových pravidlách územnej samosprávy a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, vykonanú zákonom č. 365/2022 Z. z. , ktorá nadobudne účinnosť 15. decembra 2022. Novela zákona pôvodne upravovala len poskytovanie dotácií z rozpočtu obce a vyššieho územného celku, avšak na základe pozmeňovacieho poslaneckého návrhu aktuálne rieši úpravou rozpočtových pravidiel územnej samosprávy dopady a dôsledky rastu inflácie, rastu cien energií a iných tovarov a služieb na hospodárenie obce a vyššieho územného celku.