Tendencies of Sustainable Transport - Boorová, Brigita, 1979-
Cieľom príspevku je objasniť tendencie udržateľnej dopravy – základné definície pojmov, výsledky a diskusia ohľadom udržateľnej dopravy. Sektor dopravy zohráva dôležitú úlohu pri prepájaní sociálnych, hospodárskych a environmentálnych aspektov. Funkcia dopravy je v dnešnej modernej dobe prakticky nenahraditeľná. Samotný logistický reťazec tvorí významnú časť dopravných prepojení, či už od dodávateľa materiálu, cez výrobcu alebo k zákazníkovi. Ekologická mobilita je téma, ktorá prináša podnikom nové možnosti dodržiavania moderných hodnôt, zohľadňujúc aktuálne trendy na svetových trhoch a preferencie zákazníkov spolu s udržateľnosťou.