Chinese Polar Silk Road in the Russian Arctic - Ermilova, Mariia I.
Predstavenie čínskej iniciatívy Polárna hodvábna cesta (Polar Silk Road) v súvislosti s ruskou iniciatívou Severná námorná cesta (Northern Sea Route). Riešenie potenciálnej rivality medzi oboma týmito iniciatívami. Angažovanosť Číny v Arktíde v širšom zmysle v kontexte rusko-čínskej spolupráce.