Transformácia historickej krajiny Bošáckej doliny od predindustriálnej do postindustriálnej éry - Najdený, Roman
Analýza detailných zmien v krajinnej pokrývke a diverzite krajiny, s identifikáciou fundamentálnych procesov meniacich charakter krajiny a s poukázaním na priestorové osobitosti transformujúceho sa kopaničiarskeho osídlenia od predindustriálnej do postindustriálnej éry na príklade regiónu Bošácka dolina. Príspevok obsahovo pozostáva z analýzy krajinnej pokrývky a jej transformácie v čase (1853 – 2020) a z priestorovej analýzy diverzity tried krajinnej pokrývky a ich historických zmien.