Súčasný stav digitálnej transformácie v podnikoch na Slovensku - Blštáková, Jana, 1980-
Svet je v súčasnosti v procese digitálnej transformácie, zatiaľ čo Slovenská republika je uprostred balíka digitálnej transformácie medzi krajinami Európskej únie. To, ako sa slovenské firmy zhostia tejto výzvy, môže výrazne ovplyvniť ich budúce konkurenčné schopnosti. V tomto príspevku popisujeme súčasný stav digitalizácie slovenských firiem. V našej štúdii analyzujeme digitalizáciu z dvoch pohľadov, digitalizácie orientovanej na zamestnancov a digitalizácie orientovanej na zákazníka. Analyzujeme tiež rozpor medzi digitálnymi inováciami orientovanými na zákazníka a zamestnancami. Prezentovaný výskum bol realizovaný na Slovensku na vzorke 526 firiem. Na popis súčasného stavu využívame prostriedky deskriptívnej štatistiky a na identifikáciu rozdielov medzi premennými Wilcoxonov test hodnosti znakov.