Digitalizácia podnikateľského prostredia na Slovensku - Čerňanová, Lucia, 1997-
Prostredníctvom tohto článku chceme poukázať na súčasnú úroveň digitalizácie podnikateľského prostredia na Slovensku. Analýzou uskutočnených prieskumov a vyhodnotených štúdií a indexov identifikujeme aktuálne príležitosti a nedostatky v oblasti digitálnej transformácie na Slovensku. Identifikujeme postavenie Slovenska v rámci Európskej únie. Článok je rozdelený na 5 častí. Po úvode sa zameriame na teoretické vymedzenie digitalizácie ako základu pre koncept Industry 4.0. V nasledujúcej časti sú uvedené ciele a použité metódy a postupy. Pozornosť venujeme analýze súčasnej situácie na Slovensku a porovnávame situáciu na Slovensku s ostatnými štátmi Európskej únie. Na záver zhrnieme výsledky a urobíme odporúčania pre prax.