Slovak Transportation Sector From the Perspective of Market Concentration Level - Hojdik, Vladimír, 1992-
Táto práca hodnotí koncentráciu slovenského dopravného sektora a jej potenciálne dopady na konkurencieschopnosť podnikov pôsobiacich v tomto sektore. Analyzuje koncentráciu dopravného sektora s využitím relevantných metrík ako trhový podiel, pomer koncentrácie CR3, CR5, CR10 a Herfindahlov index. Cieľom tohto príspevku je analyzovať finančné výsledky slovenských dopravných podnikov a zmerať úroveň koncentrácie celého sektora s cieľom vysvetliť jeho konkurencieschopnosť v kontexte celej slovenskej ekonomiky.