Ekoinovácie ako determinanty udržateľného rastu - Marhefková, Anna, 1967-
Ekologické inovácie, ktoré sa stali dôležitou témou z dôvodu väčšej citlivosti podnikov a spoločnosti na zlepšenie udržateľného rastu. Venuje sa zvýšená pozornosť tomuto fenoménu aj v súvislosti s dosahovaním cieľov trvalo udržateľného rozvoja. Firmy to môžu dosiahnuť prostredníctvom ekoinovácií, ktoré sa považujú za strategickú príležitosť pri dosahovaní konkurencieschopnosti. Z rôznych uhlov pohľadu aj zavádzanie ekoinovácií podporuje a rozvíja konkurenčnú výhodu spoločnosti.