Portfolio Management of Political Risks in Leading Insurance Companies - Móžiová, Darina, 1985-
Priemyselné spoločnosti, vystavené hrozbám v regióne východnej Európy spytujú, do akej miery môžu byť ošetrené potenciálne straty podľa poistných zmlúv v dôsledku vojny na Ukrajine. Obchodné jednotky sú vystavené riziku trvalého fyzického poškodenia, núteného ukončenia prevádzky, alebo narušenia dodávateľských reťazcov, prehodnoteniu obchodných praktík a investičných stratégií budú potrebné na zmiernenie dlhodobého vplyvu na konečný výsledok. Priemyselné podniky s medzinárodnou prítomnosťou si kúpia poistenie politického násilia samostatne, alebo ako súčasť politických rizík. Toto je zvyčajne nevypovedateľné a pokrýva škody na majetku a následné straty z prerušenia podnikania po vojne, občianskych nepokojoch a dokonca aj terorizme, alebo sabotáži. Takéto poistenie môže dokonca chrániť zo strát ovplyvňujúcich dodávateľov tretích strán.