Regional Catastrophic Risk Insurance - Pinda, Ľudovít, 1958-
Poistenie škôd, ktoré sú spôsobené prírodnými katastrofami. Použitie multiplikatívneho rozkladu rizika na systémovú a diverzifikovateľnú zložku. Zameranie sa na poistenie poľnohospodárskej úrody. Systémové riziko a sekuritizácia. Katastrofické riziko. Regionálne poistenie katastrofických rizík.