Vplyv pandémie COVID-19 na výkony v medzinárodnej osobnej leteckej doprave - Frasch, Alexander, 1992-
Medzinárodná letecká doprava počas svojho rozvoja pravidelne prekonávala krízy a obdobia recesie. Žiadna z nich však nemala také rozmery a ničivé účinky, aké sa vyskytli počas vypuknutia pandémie COVID-19 v marci 2020. Cieľom tejto práce je analyzovať vplyv pandémie COVID-19 na medzinárodnú osobnú leteckú dopravu dôraz na aplikáciu sledovaných javov v podmienkach Ryanairu. Výsledkom skúmania dopadov pandémie je celkový pokles objemu leteckej dopravy a zníženie ekonomického výkonu subjektov pôsobiacich v tomto sektore. Výsledkom analýzy a vykonania rozhovoru s odborníkom z oblasti letectva sme zistili dôsledky pandémie na objekt výskumu, spoločnosť Ryanair.