Zmeny spotrebiteľského správania cestujúcich v leteckej doprave ako dôsledok pôsobenia účinkov krízy pandémie COVID-19 - Frasch, Alexander, 1992-
Pandémia COVID-19 spôsobila aj výrazné zmeny v spotrebiteľskom správaní cestujúcich. Vplyvom mnohých negatívnych faktorov došlo k výraznému poklesu využívania tejto formy dopravy. Cieľom príspevku je analyzovať dopad pandémie COVID-19 na účastníka leteckej dopravy z pohľadu jeho spotrebiteľského správania. Prieskum slúžil na zisťovanie názorov respondentov na skúmanú problematiku pomocou realizovaného prieskumu. Výsledkom príspevku je poukázať na zmeny v spotrebiteľskom správaní našich respondentov ako aj na postoje k využívaniu leteckej dopravy v postpandemickom období.