Analýza kľúčových problémov v rozvoji kúpeľného cestovného ruchu na Slovensku - Halenárová, Mária, 1994-
Hlavným cieľom príspevku je určiť kľúčové problémy v kúpeľníctve na Slovensku. Metódou analýzy sme získali potrebné informácie zo sekundárnych zdrojov, ktoré pozostávali zo štatistických výročných správ kúpeľných spoločností a údajov zo štatistických úradov zo Slovenska. Vo výsledkovej časti analyzujeme štatistické údaje a údaje obsiahnuté vo výročných správach kúpeľných spoločností a odborných online zdrojoch za roky 2017 a 2021. Vhodnosť údajov pre výskum bola posúdená na základe dedukcie a výberu údajov z vybraných zdrojov. Pomocou komparácie a syntézy boli vyhodnotené kľúčové problémy rozvoja kúpeľného cestovného ruchu. Z výsledku porovnania vyplýva, že kľúčovými problémami rozvoja kúpeľného turizmu na Slovensku sú nedostatočný počet zdravotníckych pracovníkov, nedostatočná informatizácia, nízka úroveň inovatívnosti a nízky prehľad literatúry.