A Missing Piece: The Absence of Discussion about Integration Policy in the Slovak Migration Discourse - Štefančík, Radoslav, 1976-
V aktuálnom príspevku vysvetlíme, ako a prečo boli slovenskí politici v posledných rokoch zväčša neochotní artikulovať tému integrácie migrantov, aj keď do roku 2015 bola medzinárodná migrácia na Slovensku prinajmenšom okrajovou témou verejnej diskusie. Táto téma zostáva dodnes väčšinou neprebádaná slovenskými politikmi aj voličmi. Keďže migračná politika je syntézou imigračnej, azylovej a integračnej politiky, predpokladáme, že migračný diskurz bude rovnako štruktúrovaný.