Medzinárodné zmluvy ako prameň medzinárodného práva – vybrané otázky - Winkler, Martin, 1975-
V predkladanom článku sa venujeme otázkam týkajúcim sa jedného z najvýznamnejších, ak nie najvýznamnejšieho prameňa medzinárodného práva verejného, ktorým sú medzinárodné zmluvy. Cieľom tohto článku je charakterizovať tento prameň medzinárodného práva prostredníctvom identifikácie jeho definičných znakov a popisu jeho podstatných atribútov (spôsoby vzniku a zániku), ako aj vyabstrahovať z platnej medzinárodnoprávnej úpravy a analýzy identifikovaných vlastností medzinárodných zmlúv základné zásady, ktoré sa na tento právny inštitút vzťahujú. Pokiaľ nám je známe, uvedené zásady ešte neboli v odbornej ani vedeckej literatúre takýmto spôsobom spracované, v čom vidíme hlavný prínos tohto článku.