Skúmanie prínosov projektového vyučovania ekonomických predmetov zo strany študentov - Kalusová, Lenka, 1987-
Projektové vyučovanie patrí v súčasnosti medzi moderné vyučovacie metódy, ktoré má vo vzťahu k žiakom viacero výhod. V príspevku sa preto zameriavame na prínosy metódy projektového vyučovania vo výučbe ekonomických predmetov na vysokých školách, najmä vo vzťahu k učeniu sa študentov a zlepšovaniu motivácie študentov k učeniu. Ako hlavná metóda výskumu bol použitý dotazníkový prieskum. Prieskum sa uskutočnil na vzorke 181 študentov. Na základe výsledkov prieskumu môžeme zhodnotiť, že projektové vyučovanie ponúka žiakom viacero benefitov (pomáha žiakom rýchlejšie získavať poznatky a tiež prepájať poznatky získané z rôznych oblastí). Študenti však zároveň podotýkajú, že vyučovanie projektovou metódou je výrazne časovo náročnejšie a vyžaduje si dôkladnejšiu prípravu. Napriek tejto skutočnosti žiaci prejavili ochotu viac sa pripravovať na vyučovacie hodiny, keďže vnímané výhody projektového vyučovania prevažujú nad nevýhodami tejto metódy.