Vplyv cenovej regulácie na udržateľný investičný rozvoj a finančné hospodárenie vodárenských spoločností v SR - Lukáč, Jakub, 1992-
Cenová regulácia vodného hospodárstva má významný vplyv na finančné hospodárenie a investičný rozvoj vodárenských spoločností na Slovensku. V dôsledku nedostatočnej tvorby vlastných zdrojov je vodárenská infraštruktúra na Slovensku výrazne zastaraná, čo má negatívny vplyv na kvalitu poskytovaných služieb. Cieľom výskumu je analyzovať a vyhodnotiť vplyv cenovej regulácie na udržateľnosť investičného rozvoja a finančného hospodárenia vodárenských spoločností na Slovensku na základe účtovnej závierky vybraných vodárenských spoločností.