E-mobility in Slovakia and Norway - The Current Situation a Position in the EV Readiness Index - Čerňanová, Lucia, 1997-
Prostredníctvom tohto článku chceme poukázať na tému e-mobility ako dôležitej témy pre budúcnosť dopravy. Osobitnú pozornosť budeme venovať aktuálnej situácii e-mobility na Slovensku av Nórsku, pretože Nórsko je lídrom v elektromobilite. V prvom rade definujeme hlavnú terminológiu o téme e-mobilita. V ďalších častiach sa venujeme odpisu aktuálnej situácie na Slovensku a v Nórsku a komparácii vývoja elektromobility v týchto dvoch krajinách. Výsledkom tohto článku by malo byť odhalenie rozdielov medzi malou európskou krajinou a top lídrom v elektromobilite. V čom sú nedostatky Slovenska v porovnaní s porovnateľne veľkým (v pomere k počtu obyvateľov) Nórskom. V tomto článku budeme pracovať okrem iného aj s hodnotami EV Readiness Index 2021.