External Competitiveness of the V4 Countries - Brinčíková, Zuzana, 1979-
Príspevok sa zameriava na konkurencieschopnosť krajín V4 z hľadiska komoditnej štruktúry exportu. Cieľom je analyzovať a porovnať indexy konkurencieschopnosti vybraných krajín v porovnaní s Európskou úniou. Konkurencieschopnosť sa merala obchodnými mierami konkurencieschopnosti, najmä odhalenou komparatívnou výhodou. Výsledky dokazujú vonkajšiu konkurencieschopnosť jednotlivých odvetví a porovnávajú sa v čase.