Adoption of Industry 4.0 in Healthcare and Social Services Enterprises in Slovakia - Čambalíková, Andrea, 1990-
Štvrtá priemyselná revolúcia na čele s Industry 4.0 umožňuje uplatňovať čoraz globalizovanejší prístup, v rámci ktorého môžu digitálne technológie viesť k novým príležitostiam, možno rozvíjať podnikové procesy a do popredia sa môžu dostávať nové formy komunikácie. Ak zavádzanie Industry 4.0 preniká do zdravotníctva, tak zdravotnícke systémy zažívajú radikálne zmeny v podobe nových technických špecifikácií. Na základe komparatívnej analýzy teoretických poznatkov sa tento príspevok zaoberá vplyvom Industry 4.0 na zdravotníctvo. Cieľom príspevku bolo poskytnúť zosumarizovaný pohľad na súčasný stav Industry 4.0 so zameraním na 44 podnikov pôsobiacich v zdravotníctve a sociálnych službách na Slovensku. Výsledky dát ukázali, že digitálnu transformáciu využíva 25 % zúčastnených podnikov a technológiu Industry 4.0 - Big Data Analytics využíva 30 % respondentov.