Correlation between Sales of Vehicles and the GDP in Selected North European Countries: Focus on the Impact of Covid-19 Pandemics - Dzuro, Matúš, 1983-
Vývoj predaja osobných automobilov a ľahkých úžitkových vozidiel možno korelovať s HDP krajiny. Zisťovanie, či existuje korelácia a aký je vplyv pandémie Covid-19 na túto koreláciu. Pandémia oslabila koreláciu medzi predajom áut a HDP. Príspevok je zameraný na krajiny nachádzajúce sa v severnej časti Európy: Švédsko, Nórsko, Dánsko, Lotyšsko a Litva.