Bonus Reserve Method as a Profit Sharing Method in Life Insurance - Krčová, Ingrid, 1969-
Podiely na zisku relevantné pre ziskové zmluvy v životnom poistení na poistnom trhu. Popis jednej z možných metód prideľovania podielov na zisku podľa metódy Grosena a Jørgensena a mechanizmus pripisovania týchto akcií. V súvislosti s touto metódou je popísaný aj pojem bonusová úroková sadzba, pojem bonusová rezerva zostatku účtu poistenca a pojem účet poistenca, ich prepojenie a závislosť. Praktický príklad a záverečné vyhodnotenie konkrétnych číselných výsledkov ako z pohľadu poistenca, tak aj z pohľadu životnej poisťovne.