Etika v profesii účtovného odborníka nielen v čase koronakrízy - Meluchová, Jitka, 1965-
Účtovný odborník (účtovník, audítor) musí pri výkone svojej profesie dodržiavať nielen legislatívne normy ale jeho práca si vyžaduje aj pridanú hodnotu v podobe osobnej morálky aj profesijnej etiky, s ktorou pristupuje k riešeniu etických dilem, s ktorými sa pri svojej práci často stretáva. Cieľom príspevku je skúmanie ako etika zasahuje do činnosti účtovného odborníka. Definovať etické princípy a požadované vlastnosti dôležité pre výkon tejto profesie. Nastoliť otázku, ako môže etické vzdelávanie zvýšiť kvalitu práce účtovného odborníka. Zdrojové dáta pre príspevok boli získané zo zmiešaného výskumu a trianguláciou metód – osobný prieskum, narrative review. Pri spracovaní príspevku bola uplatnená metóda zberu a analýzy dát a pre formulovanie výsledkov metóda komparácie a syntézy.