Zmeny v demografii vybraných podnikov na Slovensku - Lieskovská, Vanda, 1961-
Obdobie posledných troch rokov sa vyznačovalo výraznými vplyvmi dopadu pandémie Covid, alebo vojnového konfliktu na Ukrajine. Cieľom predloženého príspevku bolo zamerať pozornosť na odraz týchto vplyvov na demografiu vybraných podnikov. V rámci analýzy vybraných demografických ukazovateľov slovenských podnikateľských subjektov sme sa zamerali na sektor vnútorného obchodu. Predmetom nášho záujmu bol predaj za vlastné výkony a tovar a priemerná nominálna mzda, ako aj priemerný počet zamestnaných osôb.