Zdieľaná doprava na Slovensku - porovnanie platforiem BOLT a UBER - Čerňanová, Lucia, 1997-
Prostredníctvom tohto príspevku by sme chceli priblížiť problematiku zdieľanej dopravy na Slovensku porovnaním dvoch spoločností – Bolt a Uber. Porovnanie bude vychádzať z finančnej analýzy týchto spoločností a predpokladaného vývoja finančnej situácie v budúcnosti. Pre finančnú analýzu budeme pracovať so štyrmi skupinami ukazovateľov: ukazovatele dlhu, ukazovatele likvidity, ukazovatele rentability a ukazovatele aktivity. Na predpovedanie finančného vývoja použijeme dva ukazovatele: Altmanovo Z-skóre a Index 05.