Percepce principu solidarity a role státu v době před pandemií covidu-19 a v jejím průběhu jako výzva pro sociálně-pedagogické působení v oblasti posilování sociální soudržnosti - Pospíšil, Jiří
Primárnym teoretickým predpokladom tejto práce je, že vplyvom pandémie covidu-19 došlo k posunu v chápaní úlohy štátu smerom k posilneniu solidarity a presvedčeniu o nutnosti vyššej miery zapojenia štátu do riešenia sociálneho ohrozenia. Sekundárne predpoklady poukazujú na premenu vplyvu pohlavia, veku a vzdelania na vnímanie solidarity a role štátu.