Maloobchod v roku 2022 - vybrané charakteristiky - Petrovčiková, Katarína, 1977-
Maloobchod prechádza v posledných rokoch zmenami, ktoré okrem iného boli spôsobené pandémiou COVOD 19, ktorá viedla k zmene nákupného správania spotrebiteľov, ich presunu na online nakupovanie. V neposlednom rade konflikt na Ukrajine prispel k rastu vstupných nákladov nielen v maloobchode ale táto zmena sa týka všetkých priemyselných podnikov a domácností. Rast maloobchodných cien a zvyšovanie nákladov domácností na bežnú spotrebu vplýva na nákupné správanie negatívne. Príspevok v stručnosti priblíži niektoré fakty o vývoji maloobchodu v poslednom období a predpokladoch vývoja v budúcom období.