Využitie európskych štrukturálnych a investičných fondov na regionálny rozvoj - Stričík, Michal, 1969-
Článok sa zameriava na spôsob získavania finančných prostriedkov zo štrukturálnych a investičných fondov Európskej únie v aktuálnom programovom období 2021 - 2027 a možnosťami ich využitia na rozvoj regiónov a podnikateľských aktivít. Popri charakteristike jednotlivých štrukturálnych a investičných fondov Európskej únie sa zameriavame aj na jednotlivé ciele, ktoré si určilo Slovensko v Partnerskej dohode a alokáciu finančných prostriedkov zo štrukturálnych fondov na plnenie týchto cieľov. Jednotlivé ciele, ktoré si stanovila Slovenská republika v Partnerskej dohode, ako sú Zelenšia nízkouhlíková Európa, či Sociálnejšia a inkluzívnješia Európa majú významne prepojenie aj na plnenie cieľov AGENDY 2030. To ako bude Slovensko plniť ciele, ktoré si určilo pre programové obdobie bude do značnej miery závisieť od vhodnej propagácie jednotlivých aktivít a procesu financovania