Perspektívy rozvoja cestovného ruchu vo vybranom regióne Slovenska - Plesník, Pavol, 1956-
Článok sa zaoberá aktuálnou situáciou v cestovnom ruchu na Slovensku, so špeciálnym zameraním na vybraný región Záhorie, ktorý je máličko v tieni iných regiónov cestovného ruchu Slovenska. Vybraná oblasť však disponuje pomerne vysokým primárnym potenciálom prostredia, ktorý sa doposiaľ využíval len nekoncepčne, neboli cielene tvorené produkty a produktové línie v cestovnom ruchu. Cieľom príspevku je identifikovať existujúce formy turizmu a navrhnúť strategické opatrenia pre ich rozvoj v celom regióne Záhoria. Pre jednotlivé formy cestovného ruchu sme navrhli súbor opatrení, vedúcich k tvorbe atraktívnych produktov a zvýšeniu ich ekonomického efektu pre jeho poskytovateľov. Vychádzame z vlastného terénneho výskumu regiónu, ako aj prieskumu verejnej mienky miestneho obyvateľstva na cestovný ruch a jeho perspektív a možnosti rozvoja v najbližších rokoch.