Analýza zdaňovania kryptomien v Slovenskej republike a vo vybraných krajinách Európskej únie a posúdenie vplyvu výšky zdanenia na správanie vlastníkov kryptomien - Krišková, Petra, 1981-
Kryptomena už nie je neznámym pojmom. Od roku 2008 sa postupne etablovala. V súčasnosti s ním veľa ľudí pravidelne obchoduje. Prístup Slovenskej republiky a ostatných krajín Európskej únie k zdaneniu kryptomien. Uplatňujú sa rôzne úrovne zdaňovania. Krajiny Európskej únie nepristupujú ku kryptomenám rovnako. Potreba prijatia jednotných a systematických pravidiel pre kryptomeny.