Porovnanie budúcich vykazovacích povinností prevádzkovateľov platforiem a prevádzkovateľov kryptosietí - Marci, Anton, 1989-
Nedávny vývoj v oblasti zdieľanej ekonomiky a krypto-aktív poukazuje na rastúci význam tejto oblasti ekonomiky ako rastúcej súčasti celej ekonomiky ktorejkoľvek danej krajiny, celého sveta. Spoločný štandard výkazníctva vyvinutý v reakcii na požiadavku G20 a schválený viac ako 100 daňovými jurisdikciami od jeho prijatia v roku 2014 sa zameriava na automatickú výmenu informácií medzi daňovými jurisdikciami. Spoločný vykazovací štandard má za cieľ stanoviť pravidlá pre zber údajov od finančných inštitúcií a zaostáva pri získavaní informácií od prevádzkovateľov online platforiem a prevádzkovateľov kryptosietí. Legislatíva posledných rokov je zameraná na riešenie problému daňovej transparentnosti a daňových únikov v oblasti zdieľanej ekonomiky a krypto-aktív zavedením novej legislatívy. Porovnávame požiadavky legislatívy na prevádzkovateľov.