Delegovanie povinností na iný subjekt v kontexte hrozby ekonomickej kriminality - Sigetová, Katarína, 1995-
Povinnosť účtovnej jednotky viesť účtovníctvo. Analýza povinnosti účtovných jednotiek v súvislosti s účtovníctvom z pohľadu slovenskej legislatívy a dopad na účtovné jednotky v prípade neplnenia si povinností, ktoré môžu byť výsledkom ekonomickej kriminality. Výskyt prípadov, keď účtovné jednotky delegujú svoje záväzky voči iným subjektom s ktorými majú riadne dohodnutý zmluvný vzťah. Problematika delegovania povinnosti vedenia účtovníctva na inú účtovnú jednotku, riešenie problematiky audítorom.