Transformácia podnikov smerom k smart manufacturing - Richnák, Patrik, 1988-
Digitálna transformácia prináša revolučné zmeny nielen vo výrobných procesoch, ale ovplyvňuje aj fungovanie samotnej firmy so zámerom digitalizácie a vytvorenia inteligentnej továrne. Digitálna transformácia v dnešnej dobe dynamizuje hlavne riadenie výroby a maximálne ho optimalizuje, čím spochybňuje tradičný výrobný systém v podobe inteligentnej výroby, ktorá predstavuje využitie nových progresívnych technológií na zvýšenie efektívnosti tradičných výrobných procesov, čím sa vytvára agilná a produktívna výrobná základňa spoločnosti. Hlavným cieľom príspevku bolo identifikovať a vysvetliť pojmy súvisiace s novou generáciou výroby – inteligentnou výrobou, na základe poznatkovej bázy, ktorá zahŕňala komparatívnu analýzu zahraničných časopisov, a následne interpretovať výsledky kvantitatívneho výskumu na túto tému.