Ekoinovácie a ich uplatňovanie v MSP v SR a ČR - Bukovová, Sylvia, 1959-
Vysoký ekonomický rast, výrazný rast počtu obyvateľov, neustále zvyšovanie priemyselnej produkcie a zvyšovanie spotreby domácností priniesli mnohé negatívne javy, ktorých dôsledkom je neustále zhoršovanie životného prostredia. Riešenie predstavuje trvalo udržateľný rozvoj a zelená ekonomika ako jeho predpoklad. Článok charakterizuje a definuje ekoinovácie a zelenú ekonomiku, uvádza základné programy a stratégie, z ktorých vychádza uplatňovanie princípov zelenej ekonomiky v praxi. Zaoberá sa zhodnotením a porovnaním súčasného stavu implementácie ekoinovácií v MSP v SR a ČR.