Model vplyvu pozitívnej externality investície do novej technológie na duopolnom trhu - Grisáková, Nora, 1978-
Cournotov a Stackelbergov model duopolu. Vytvorenie modelu a nájdenie všeobecného riešenia pri rozhodovaní sa firiem o novej technológii, kde výhody, tzv. pozitívne externality z investície prvej firmy na trhu prúdia aj k ostatným firmám bez ohľadu na to, či aj oni inovujú svoju výrobu. Uvedenú myšlienku autori demonštruujú na duopolistickom trhu, pričom uvažujú s dvojfázovou hrou firiem.