Medzinárodné organizácie podieľajúce sa na trvalo udržateľnej spotrebe, testovaní produktov, vnímaní kvality produktov - Hrušovská, Dana, 1964-
Skúmanie činností medzinárodných organizácií pre spotrebiteľský výskum a testovanie produktov - International Consumer Research & Testing (ICRT), Consumers International, Európska spotrebiteľská organizácia BEUC (Bureau Européen des Unions de Consommateurs), Stiftung Warentest (Nemecko), Verein für Konsumenten-information – VKI (Rakúsko), Association Belge des Consommateurs Test-Achats (Belgicko), Sdružení obrany spotřebitelů České republiky – SOS (Česko), International Confederation of Consumers Societes (KONFOP, Rusko).