Udržateľná spotreba s inovatívnymi prvkami v módnom priemysle - Popovičová, Dominika, 1997-
Článok sa zaoberá módnym priemyslom a inováciami, ktoré ho ovplyvňujú v kontexte udržateľnej spotreby. V úvodnej časti približuje terminológiu predmetu, poukazuje na dôležitosť udržateľnosti v módnom priemysle, vplyv rýchlej módy a inovácie, ktorými sa v súčasnosti zaoberáme. V druhej časti približujeme módny priemysel a správanie spotrebiteľov v ňom, odhaľujeme ich postoje. Hlavným cieľom článku je identifikovať hlavné výzvy a prekážky, ktoré ovplyvňujú inovačné procesy vo vybranej oblasti módneho priemyslu, a to na základe prehľadu teoretických prístupov a vykonania primárneho výskumu v oblasti spotrebiteľov. V závere článku sme analyzovali údaje získané od respondentov a zistili sme signifikantné rozdiely medzi správaním oboch skupín respondentov, kde možno pozorovať rozdielne postoje.