Využitie dizajnu v produktových inováciách ako zdroj konkurenčnej výhody - Ševčíková, Renáta, 1982-
Príspevok sa zameriava na postoj firiem pôsobiacich v Slovenskej republike vo vybraných priemyselných odvetviach na vysokej, strednej a nízkej technologickej úrovni k inováciám a využívaniu dizajnu pri inovácii produktov ako zdroja konkurenčnej výhody. Výskum bol realizovaný v období od júla do novembra 2021 na vzorke 239 firiem pôsobiacich v SR v rôznych odvetviach priemyselnej výroby. Vzťahy medzi premennými boli testované na štatistickú významnosť a vyjadrené pomocou Pearsonovho vzorového korelačného koeficientu. Výsledky testov ukazujú vzťah a súvislosť medzi úlohou dizajnu vo firme a jeho postojom k inováciám ako zdroju konkurencieschopnosti. Potvrdil sa aj vplyv technologickej úrovne odvetvia firmy na jej postoj k dizajnu a rolu vo firme.