Vplyv aktuálnej ekonomickej situácie na využívanie rizikového kapitálu v krajinách Vyšehradskej skupiny - Kalusová, Lenka, 1987-
Skúmanie vplyvu pandémie COVID-19 na zmeny vo využívaní rizikového kapitálu. Analyzovali sme roky 2012 - 2021 so zameraním na krajiny Vyšehradskej štvorky a krajiny strednej a východnej Európy, ako celok. Zistili sme, že hoci v roku 2020 došlo k poklesu využívania rizikového kapitálu, v roku 2021 bol zaznamenaný rekordný objem investícií rizikového kapitálu v krajinách CEE.