Water and Environmental Migration: Scientific Discourse Analysis - Kiner, Andrej, 1996-
V poslednom čase sa zvýšil počet prírodných katastrof, čím sa zhoršujúca sa environmentálna situácia stáva čoraz viac predmetom vedeckého záujmu výskumníkov z rôznych oblastí, nielen klimatológov, ale aj ekonómov a demografov. Cieľom práce je vykonať rešerš vedeckého diskurzu, ktorý skúma migračné toky vyvolané problematikou vody, s použitím bežne používaných vedeckých metód, ako sú analýza, deskripcia, obsahová analýza, komparácia a analógia, pričom štúdia sa riadi kvalitatívnou metodológiou založenou na preskúmaní publikácií vo viacerých databázach a zameriava sa na analýzu trendov vo vývoji prístupu vedcov k skúmanej téme.